Látványos sportkocsit készített a Detroiti Autószalonra az amerikai Revenge. Verde Supercar néven mutatták be az újdonságot, amely hullámzó övvonalával egészen különleges látványt nyújt és amúgy bámulatosan innovatív hajtásláncot is kínálnak hozzá.

A szép emlékű Ford GT vázára épül a szuperautó, a karosszériát alumíniumból és karbonszálas anyagból formálták meg. Nagyjából másfél tonnát nyom a sportkocsi, mely többféle motorral is rendelhető.


A Ford Racingtől származik a 605 lóerős, V8-as blokk, az LS9 jelű 638 lóerős motor pedig a General Motors munkája. Mindkettőnél izgalmasabb viszont a Hp2g Hybrid névre keresztelt opció, mely már-már hihetetlen dolgokra képes.

Elvileg egy V8-as motort alakítottak át úgy, hogy meghagyva 400 lóerős teljesítményét, E85-ös bioetanollal is működjön. És itt jön a lényeg, állítólag akár 2,5 literes fogyasztás is elérhető az autóval, ami sajnos túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen.

Motortól függően körülbelül három-öt másodperc alatt gyorsul százas tempóra a Verde, elméletben akár 384 km/órás végsebesség elérésére is képes lehet. 190 ezer dollár (35 millió forint) az autó alapára, az első darabokat már idén átadhatják. Nemcsak az amerikai, hanem külföldi luxuspiacok meghódítását is tervezi a Revenge.