Sportmodellből nincs hiány a Renault Clio háza táján, hiszen az RS kategóriája egyik legütősebb járműve, ugyanakkor létezik egy GT-kivitel is. Most viszont tovább bővül a sor, jön a Clio S.

Ez a változat azonban elsősorban látványos külsejével vonzhat vevőket, mert a műszaki tartalom átlagos. Az S modelleket fehér 16 colos könnyűfém keréktárcsákkal látják el, de fehér szín díszíti az első lökhárítót, a kis hátsó szárnyat, de jutott belőle a visszapillantókra, a kilincsekre, a küszöbök fölé és a tetőre is. Mindez a piros karosszériával igazán sportos hatást kelt. Persze az autó más, fekete és kék színekben is rendelhető.

A legerősebb is 100 lóerős
A legerősebb is 100 lóerős

Új sportváltozat a Renault-tól

Új sportváltozat a Renault-tól

A legerősebb is 100 lóerős
16 colos fehér felnikkel
Kék és fekete színben is van
Bőrkormány és fehér konzol
Fotó megosztása:
Bőrkormány és fehér konzol

Bőrkormány és fehér konzol

Bőrkormány és fehér konzol


Az utastér újdonságai között a bőrborítású kormány, a fehér középkonzol és kockás zászlós díszcsík említhető. Az üléseket fehér cérnával varrják, a kárpiton pedig feltűnik a kockás zászló és az S betű. A Clio S hátsó ablakai sötétített kivitelben készülnek, ami modern megjelenést biztosít.

Az új modell két benzines és egy dízelmotorral rendelhető. Az 1,2-es szívó 75, az ugyanekkora turbós 100 lóerős. A harmadik motor a takarékos 1,5 dCi 86 lovas variánsa. Az autó már rendelhető, de csak márciusban tűnik fel a kereskedésekben.

Nemcsak sportos változattal bővül 2010-re a Clio kínálata, de elkészült a modell legtakarékosabb kivitele is, amely csupán 3,7 litert fogyaszt átlagosan.