Sportmodellből nincs hiány a Renault Clio háza táján, hiszen az RS kategóriája egyik legütősebb járműve, ugyanakkor létezik egy GT-kivitel is. Most viszont tovább bővül a sor, jön a Clio S.

Ez a változat azonban elsősorban látványos külsejével vonzhat vevőket, mert a műszaki tartalom átlagos. Az S modelleket fehér 16 colos könnyűfém keréktárcsákkal látják el, de fehér szín díszíti az első lökhárítót, a kis hátsó szárnyat, de jutott belőle a visszapillantókra, a kilincsekre, a küszöbök fölé és a tetőre is. Mindez a piros karosszériával igazán sportos hatást kelt. Persze az autó más, fekete és kék színekben is rendelhető.

Bőrkormány és fehér konzol

Bőrkormány és fehér konzol

Bőrkormány és fehér konzol


Az utastér újdonságai között a bőrborítású kormány, a fehér középkonzol és kockás zászlós díszcsík említhető. Az üléseket fehér cérnával varrják, a kárpiton pedig feltűnik a kockás zászló és az S betű. A Clio S hátsó ablakai sötétített kivitelben készülnek, ami modern megjelenést biztosít.

Az új modell két benzines és egy dízelmotorral rendelhető. Az 1,2-es szívó 75, az ugyanekkora turbós 100 lóerős. A harmadik motor a takarékos 1,5 dCi 86 lovas variánsa. Az autó már rendelhető, de csak márciusban tűnik fel a kereskedésekben.

Nemcsak sportos változattal bővül 2010-re a Clio kínálata, de elkészült a modell legtakarékosabb kivitele is, amely csupán 3,7 litert fogyaszt átlagosan.