Ősszel mutatkozott be a Lamborghini Reventón Roadster. Minden bizonnyal ez volt az utolsó modell, amely a Murcielagóból készült, hamarosan nyugdíjba vonul az eredetileg 2001-ben bemutatott sportkocsi.

Ilyen lehet ha elkészül

Ilyen lehet ha elkészül

Ilyen lehet ha elkészül


Helyét az egyelőre Jota kódnévvel illetett sportkocsi veszi át. Az autó fejlesztése gőzerővel folyik, itt vannak a legfrissebb kémfotók a modellről, amelyeken éppen -25 fokban, havas körülmények között próbálgatják a járgányt.

Mint az Audi leányvállalata, a Lamborghini a német gyár technológiáját felhasználva építi a jármű alumínium vázszerkezetét. A karosszéria szintén a könnyűfém, illetve karbon alkalmazásával készül, ami biztosítja, hogy elődjénél könnyebb legyen a Jota.

A hírek szerint nagyjából megmarad a Murcielago tengelytávolsága, de elöl-hátul jóval rövidebb túlnyúlásokkal készül a karosszéria. Küllemében az Estoque tanulmány jegyei köszönnek vissza.

Alumínium váz és karosszéria teszi könnyűvé

Alumínium váz és karosszéria teszi könnyűvé

Alumínium váz és karosszéria teszi könnyűvé


Továbbra is középmotoros elrendezéssel és összkerékhajtással készül a Lamborghini sportkocsija. Motorja 700 lóerős V12-es, amely 350 km/órás végsebességet biztosít. Ez lesz ugyanakkor az első Lamborghini, amely hibridként is elérhető válik, 2015-re készülhet el a villanymotorral is szerelt kivitel.

További információkat olvashatnak korábbi cikkünkben, melyben részletesen beszámoltunk az új modellről, amely jövőre kerülhet piacra.