Ősszel mutatkozott be a Lamborghini Reventón Roadster. Minden bizonnyal ez volt az utolsó modell, amely a Murcielagóból készült, hamarosan nyugdíjba vonul az eredetileg 2001-ben bemutatott sportkocsi.

Ilyen lehet ha elkészül

Ilyen lehet ha elkészül


Helyét az egyelőre Jota kódnévvel illetett sportkocsi veszi át. Az autó fejlesztése gőzerővel folyik, itt vannak a legfrissebb kémfotók a modellről, amelyeken éppen -25 fokban, havas körülmények között próbálgatják a járgányt.

Mint az Audi leányvállalata, a Lamborghini a német gyár technológiáját felhasználva építi a jármű alumínium vázszerkezetét. A karosszéria szintén a könnyűfém, illetve karbon alkalmazásával készül, ami biztosítja, hogy elődjénél könnyebb legyen a Jota.

A hírek szerint nagyjából megmarad a Murcielago tengelytávolsága, de elöl-hátul jóval rövidebb túlnyúlásokkal készül a karosszéria. Küllemében az Estoque tanulmány jegyei köszönnek vissza.

Alumínium váz és karosszéria teszi könnyűvé

Alumínium váz és karosszéria teszi könnyűvé


Továbbra is középmotoros elrendezéssel és összkerékhajtással készül a Lamborghini sportkocsija. Motorja 700 lóerős V12-es, amely 350 km/órás végsebességet biztosít. Ez lesz ugyanakkor az első Lamborghini, amely hibridként is elérhető válik, 2015-re készülhet el a villanymotorral is szerelt kivitel.

További információkat olvashatnak korábbi cikkünkben, melyben részletesen beszámoltunk az új modellről, amely jövőre kerülhet piacra.