A Ferrari bejelentette, hogy Flavio Manzoni lett az új dizájnigazgatójuk. A 45 éves szakember a Volkswagent hagyta ott, ahol az úgynevezett kreatív tervezés vezetője volt. Manzoninak Donato Cocót kell pótolnia, aki a tavalyi év végén átigazolt a Lotushoz.

Ez egy szokásos keringő is lehetne, de mégsem. Nagyjából negyven éve a Pininfarina stúdió a Ferrari modelljeinek első számú tervezője, csakhogy az olasz vállalat bajban van.  Pénzügyi nehézségei miatt a hiteleit biztosító bankok próbálják értékesíteni a cég többségi tulajdonát, ilyen körülmények között pedig bizonytalan az együttműködés. A Ferrari továbbra is együtt dolgozik a Pininfarinával, de erősebb szerepet kap a házon belüli tervezés.  

A Ferrarinál a Pininfariná volt a főszerep

A Ferrarinál a Pininfariná volt a főszerep


Manzoni 1993-ban kezdte karrierjét a FIAT-csoportnál, először a Lancia Dialogos koncepcióautón dolgozott, miközben a Maserati 3200 GT belső terén is munkálkodott. 1998-ban a SEAT-hoz hívta Walter de’ Silva, ahol az Altea és Leon belső kialakítását bízták rá. 2001-ben visszatért a Lanciához, ahol az Ypsilon és a Musa utasterét dolgozta ki, de a Fulvia Coupe, Granturismo és Stilnovo tanulmányokon is látszik a keze nyoma. 2004-ben már a FIAT központjában dolgozott, így az 500 és a Qubo kialakításában is részt vett, de a Lancia Delta és a FIAT Bravo elkészítésében is szerepet vállalt.

2007-ben azután újra elcsábította De’ Silva, aki akkor már a Volkswagen vezető tervezőjeként dolgozott, ekkor került az olasz a kreatív tervezés élére, ahol komoly szerepe volt az Up tanulmányautók megformálásában, de a Sciroccón és a hatos Golfon is dolgozott.