Második napja tart a BKV sztrájk, és már első nap kiderült, hogy az információk csak lassan, és gyakran nem megfelelő pontossággal jutnak az utazóhoz, autóshoz. Akár autóval, akár a még működő közösségi közlekedéssel tervezzük megtenni az utat, a jelenlegi káoszban nehéz eligazodni.

Hogy ne fussunk dugóba, és elkerüljük a legrizikósabb helyeket, érdemes ellátogatni az utv.hu  oldalára, ahol mobilos valósidejű forgalomfigyelő szolgáltatás működik. A fővárosban 26 fontosabb közlekedési csomóponton elhelyezett térfigyelő kamerák jó minőségben, valós időben továbbítják a forgalom képeit mobilunkra is.

A rendszer különlegessége, hogy nem kell hozzá 3G képes készülék, a mozgóképet már EDGE adatkapcsolattal is láthatjuk. A használathoz telepíteni kell a fullXS klienst, mely gondoskodik róla, hogy a legtöbb középkategóriás internet-eléréssel rendelkező mobilon futtatható legyen az alkalmazás, mely jelenleg Nokia S60 3rd edition FP1 vagy újabb operációs rendszert futtató készülékeken érhető el.

A felhasználónak mindössze a telefonon lévő szoftver segítségével ki kell választania a képernyőn megjelenő térképről, hogy melyik helyszínre kíváncsi. Ezután lehetőség van a leginkább kedvező, az autós számára fontos irány kameraképét kiválasztani, mivel egy-egy helyszínhez négy is tartozik.  

A rendszer automatikusan igazítja a mozgóképet a mobiltelefon képességeihez, így az elérhető legnagyobb méretben és legoptimálisabb letöltési sebességgel jut az információkhoz a használó.

Forrás: Technet.hu