Bár elsősorban teherautóiról is buszairól híres, nemcsak ilyeneket gyárt az Iveco. A brazil hadsereg és az Iveco latin-amerikai részlege szerződést kötött ugyanis 2044 darab új páncélozott személyszállító jármű úgynevezett VBTP-MR szállításáról. Ezek váltják le a jelenleg használt, régi Urutu modelleket. A szerződés becsült értéke körülbelül 2,5 milliárd euró, azaz 666 milliárd forint

Ezt váltja fel az Iveco gépe

Ezt váltja fel az Iveco gépe

Ezt váltja fel az Iveco gépe


A járművek gyártása előreláthatólag 2012-ben kezdődik és 2030-ra fejeződik be. A modelleket – beleértve a motorokat is – Brazíliában gyártják majd, ahol az Iveco létrehoz egy termelőbázist, kimondottan emiatt. A járgányok a különböző igények kielégítése érdekében számos konfigurációban: személyszállító, felderítő, mentő kivitelben rendelhetők.

A VBTP-MR családba egyébként olyan dízelmotorral hajtott, 18 tonna bruttó össztömegű, 6×6 hajtásképletű, kétéltű járművek tartoznak, melyek 11 katona szállítására alkalmasak. A gépjármű 6,91 m hosszú, 2,7 m széles és 2,34 m magas és felszerelhető távirányítható lövegtoronnyal is. A modell C-130 Hercules típusú repülőgéppel szállítható.