A Subaru Tecnica International bemutatta új remekművét, a Subaru Impreza R205-öt. A japán autógyár legsportosabb utcai autóiért felelős cég igazi utcai versenyautót faragott az Imprezából, erre utal az R betű is, ami a Road Sport rövidítése.


Az alapot természetesen a csúcsmodell, az Impreza STI adta, amelyet még agilisabbra hangoltak. Új lengéscsillapítók, rugók, stabilizátorok, állítható toronymerevítő és speciális Bridgestone abroncsok teszik még izgalmasabbá a ferdehátú vezetését. Nem is bízta a véletlenre az alkatrészek kialakítását az STI, ugyanis elárulták, hogy az idei Nürburgringi 24 órás versenyen tesztelték azokat.

Ha már komolyabb futómű, akkor a motorról sem feledkeztek meg. Az R205-nél új turbót, speciális motorvezérlést és sportkipufogót alkalmaznak. A 2,0 literes, turbós boxermotor teljesítménye ezzel 320 lóerőre növekedett, miközben a maximális nyomaték már 431 Nm.


Azért, hogy tökéletes legyen a hatás, a karosszéria is megkapta a magáét. Például 18 colos felniket, illetve új alsó spoilert előre és hátra, valamint szárnyat az üvegre, mind-mind feketében, ami jól mutat, ha fehér az autó.

Egyetlen bibi azért van a kocsival, hogy csak japán piacra szánják és csupán 400 darab készül belőle. Pedig 4 510 000 jen (9,1 millió forint), amit érte kérnek, nem túl sok a tudásához képest.