A BMW úgy döntött, hogy elérhető áru – persze ettől még drága lesz – M-es modellt dob piacra. A kocsi az egyes sorozat csúcsmodellje lesz. Várhatóan annak ellenére bevetik az M1-es nevet, hogy azt a múltba a BMW egy középmotoros sportkocsinál használta.

Az új autóba a jelenleg is alkalmazott hathengeres duplaturbós benzinmotor kerülne, de továbbfejlesztve. A nemrég bemutatott Z4 sDrive35is-ben bevezetett motort alkalmaznák, sőt még egy kicsit tovább erősítenék.

350 lóerő, illetve 500 Nm gyorsíthatja a kocsit, amely így 5 másodperc alatti sprintidővel és 250 km/órás végsebességgel rendelkezhet. Persze az M GmbH nem ebben mutatkozik meg igazán, hanem a futómű és a kormányzás sportos hangolásán, de az M1-et önzáró differenciálművel is felvértezik. A manuális hatfokozatú sebességváltó mellett duplakuplungos automatával is elérhető lesz.

A 135i-nél sokkal sportosabb lesz

A 135i-nél sokkal sportosabb lesz

A 135i-nél sokkal sportosabb lesz


Persze külsőleg is különlegesebb lesz a többi Egyesnél az új változat. Egyedi lökhárítókat, küszöböket és spoilereket kap, ugyanakkor a18 colos felnikés a négy krómozott kipufogó is segít majd azonosítani az  erőgépet.

Az új modell várhatóan jövőre mutatkozik be valamelyik nagyobb autószalonon, majd 2011-ben indulhat a forgalmazása. Elsőként a lépcsőshátú (Coupé) karosszériával készül, de kabrióként is megjelenik.