2010-ben is három autóval vesz részt a Le Mans-i 24 órás viadalon az Audi. Emellett továbbra is prioritásként kezelik a legnépszerűbb túraautó-sorozat, a DTM-ben való részvételüket. Összesen kilenc A4-es vesz majd részt ebben a szakágban. Ugyanakkor a gyár Le Mans-i sikereit is szállító Tom Kristensen már nem vezet a DTM-ben. Persze nem nyugdíjazzák, hanem új feladatot kap.

Az Audi is beszáll az új Le Mans Intercontinental Cup versenysorozatba, ott vezet majd. Ez a szakág a Le Mans Sorozat legjelentősebb európai, amerikai egyesült államokbeli és ázsiai futamaiból áll majd.

Nálunk is készülnek az 500 lóerős versenyautó alkatrészei

Nálunk is készülnek az 500 lóerős versenyautó alkatrészei

Nálunk is készülnek az 500 lóerős versenyautó alkatrészei


A 2010-es bemutatkozó szezon során Silverstone és Road Atlanta (USA) futama, valamint az ázsiai kontinens egyik versenye szerepel majd az értékelésben, amelyeket 2011-től további futamok egészítenek majd ki. Az Audi két R15 TDI versenyautóval áll rajthoz.

További újdonság, hogy privát csapatok is használhatják az Audi új GT3 sportautóját. Az R8 LMS tavaly, első versenyszezonja során 23 győzelmet, illetve három bajnoki címet gyűjtött be.

Várhatóan március végétől kezdődhetnek a kiszállítások az ügyfélcsapatok számára, de az Audi Sport a 2010-es évre 20 példányban korlátozza az európai piacokra kerülő mennyiséget.