Pár éven belül nem lesz ellentétben az a két kifejezés, hogy takarékos és luxusautó. A Mercedes-Benz arra készül ugyanis, hogy különösen takarékos modellt készítsen az S-osztályból. A csillagos márka csúcsmodelljébe hibrid hajtás kerül. A villanymotort működtető telepek pedig konnektorról is tölthetőek lesznek. A rendszer később a teljes Mercedes-portfolióban elterjed majd. Mindezt Thomas Weber, a Mercedes kutatás és fejlesztésvezetője árulta el az Autocarnak.

Már láthattuk is a technológiát, hiszen ez szerepelt a Vision S500 Plug-In Hybrid tanulmányban. Ott 3,5 literes, V6-os benzinmotort párosítottak az elektromos mellé, amelyet lítiumion telepek láttak el energiával. Az autó 3,2 literes átlagfogyasztást produkált, miközben 250 km/órás sebességre is képes.

2012-re készül el

2012-re készül el

2012-re készül el


Nemcsak a hajtásrendszer segít majd takarékoskodni az üzemanyaggal, de a fejlesztők minden részletnél megpróbálnak spórolni a tömeggel, miközben a karosszérián a légellenállást csökkentő megoldásokat alkalmaznak. A járművet Start&Stop rendszerrel is felszerelik.

Bár a jármű konnektorról is tölthető lesz, így akár villanyautóként is működhetne, Weber kizárta, hogy a közeljövőben tisztán elektromos hajtású S-osztály készülne. Mint mondja, bár lehetséges lenne a megvalósítása, a Mercedes vevőinek elvárásai a hely, a biztonság, a kényelem, tekintetében nem lehetne összepárosítani a megfelelő hatótávolsággal.