A 2010-es Dakar-rali harmadik napján rendezett második, az argentínai Cordoba és La Rioja közti  332 km összekötőből és 355 km mért távból álló szakaszán célba ért a motorosok nagy része és az autós mezőny első fele.

A kétkerekűeknél a napot a yamahás David Fretigné nyerte, de a tegnapi győztes, a shercós David Casteau, valamint az őt követő két korábbi győztes, a KTM-es Marc Coma és Cyril Despres sem maradt el sokkal mögötte, így az összetettben továbbra is az utóbbi három motoros maradt volna az élen, ha Coma nem kap 22 perces büntetést lakott területen elkövetett gyorshajtás miatt.

Az autóknál az első szakaszt megnyerő BMW-s, Nani Roma ma az elején, alig 2 km után nagyot borult, jó negyed órát veszített, így elvesztette a vezetést. A napot a volkswagenes Nasszer Al-Attiyah nyerte, mögötte a BMW-s Guerlain Chicherit és volkswagenes brazil, Mauricio Nevés ért be. A szakaszgyőzelemmel a katari versenyző összetettben is az élre állt, második csapattársa, a spanyol Carlos Sainz.

A kamionok még csak a gyorsasági szakasz felén vannak túl, az élen a cárnak becézett Csagin áll, mögötte a másik, a tavalyi győztes, Kabirov által vezetett kamazos alakulat áll két perccel, a harmadik helyen Tatrával üldöző Andre Azevedo már nyolc perccel van lemaradva.

Reggel részletesebb összefoglalóban foglalkozunk a nappal.

A második szakasz eredményei

Motorosok

1.Fretigné, Yamaha
2.Casteau, Shirco + 0:00:43
3.Coma, KTM + 0:01:08

Autók

1.Al-Attiyah-Gottschalk, Volkswagen
2.Chicherit-Thörner, BMW + 0:01:08
3.Nevés-Maestrelli, Volkswagen + 0:02:01