Gyakori vendégnek számítanak a Lamborghinik az Edo Competition műhelyében, a német tuningcég ezúttal a Gallardo LP560-4-et paprikázta fel. 600, 340 és 3,5, ezek a kulcsszámai a tuningolt modellnek, 600 lóerőről, 340 km/órás végsebességről és 3,5 másodperces százas sprintről van szó.

7970-es percenkénti fordulatszámig kell forgatni a motort a csúcsteljesítményért, az 572 Nm-es legnagyobb nyomaték már 6845-nél megvan. De nemcsak az erő volt a lényeg, a németek nagyon ügyeltek a futómű átalakítására, jobban és élvezetesebben vezethető autót akartak kiadni a kezeik közül.

600 lóerős Gallardo az Edótól 1
Hangorgia a rozsdamentes kipufogóból

Hangorgia a rozsdamentes kipufogóból

Hangorgia a rozsdamentes kipufogóból


Ennek érdekében új, állítható sportfutóművet fejlesztettek, a felfüggesztések feszessége széles skálán módosítható. A lengéscsillapítókat és rugókat versenypályákon tesztelték, az Edo szerint az LP600/4 nyújtotta élményt muszáj megtapasztalni.

19 colos, polírozott felnik készültek a Gallardóhoz, különlegességük, hogy külső részükön 39 rozsdamentes csavar fénylik díszítésként. Rozsdamentes acélból készült az Edo-féle, hangorgiát eredményező kipufogó is, amely 12 kilóval könnyebb az eredeti elemnél. Nem vitték túlzásba viszont a külső átalakítását, csupán előre került egy kis spoiler.