Tegnap új ajánlatot tett a Spyker a Saab megvásárlására, így a korábbi bejelentéssel ellentétben lehet, hogy megmaradhat a márka. Még pénteken jelentette be a General Motors, hogy megszünteti a Saabot, miután nem talált vevőt az eladásra kínált márkának.

Korábban úgy tűnt, a Koenigsegg vásárolja meg a svéd autógyárat, de később a sportkocsigyár visszakozott, helyette a hasonlóan kis manufaktúrával, a Spykerrel tárgyalt a GM, ám a hollandokkal sem sikerült megegyezni, ekkor döntöttek úgy, hogy lehúzzák a rolót.

Vasárnap viszont a Spyker új ajánlatot tett, ami állítólag kedvezőbb az eddiginél. A Spyker elnök-vezérigazgatója, Victor Muller szerint az a céljuk, hogy megmentsék a Saabot, illetve a márka 3400 dolgozóját és beszállítóit. Cserébe kihasználnák a márka világszerte már kiépített kereskedői hálózatát. A Spyker ma délutánig vár választ az ajánlatára.

Kérdés azonban, hogy megváltoztatja-e a GM a döntését, a hivatalos indoklás szerint ugyanis azért nem egyeztek meg a Spykerrel, mert túl hosszan tartott volna az üzlet kivitelezése és az eredetileg tervezett december 31-ei időpontig nem zárult volna le.  

Ezzel párhuzamosan a svéd kormány is összeült, hogy megvitassa a Saab körüli problémákat. Korábban az északi állam vezetése elzárkózott attól, hogy segítsen az autógyáron, de a 3400 dolgozó lehetséges elbocsájtása lehet, hogy megváltoztatja a véleményüket.