Hamarosan meghatározóak lesznek a hibridekben (és villanyautókban) a lítium-ion akkumulátorok, ezzel kapcsolatban a német TÜV kíváncsi volt arra, hogy baleset esetén mennyire biztonságosak az energiatárolók. Vizsgálták a tesztben a terhelési korlátokat, illetve hogy milyen sérülések keletkezhetnek az akkumulátorokban.

Tesztalanyként azokat az akkumulátorokat használták, amelyeket a Mercedes S400 és BMW 7 hibridbe szerelnek. Első lépésben acélkabátba csomagolták a telepeket, majd maximum 29 km/órás sebességgel csapták őket különböző tárgyaknak.

Ez a tempó, illetve az acélkabát szimulálta azt az erőhatást, amely egy átlagos balesetben érte volna az akkumulátort, de azt a TÜV kiemelte, hogy ez a tesztmetódus nem tudja felfedni az összes lehetséges káreseményt.

Összességében a teszt így is pozitív eredményt hozott, az akkuk jól bírták a terhelést minden helyzetben. Ütközési szituációtól függetlenül a deformálódás mértéke hasonló volt, ráadásul komolyabb sérülés esetén sem bizonyultak tűzveszélyesnek.

De azért német szigor is van a világon. Bár a TÜV szerint magas biztonsági követelményeknek felelnek meg a lítium-ion akkumulátorok, de a szervezet szerint így is szükség lenne egy kötelező biztonsági szabványrendszer kidolgozására.