288,7 km/órás sebességet ért az AC Schnitzer átalakított BMW-je, s ezzel új rekordot állított fel. Az ACS3 3.5d Coupé a leggyorsabb közúti forgalomra engedélyezett dízel autó. A tesztre az olaszországi tesztpályán, Nardóban került sor. A korábbi rekord 280 km/óra volt.

A rekorddöntő autóról csak annyit közölt a Schnitzer, hogy az mindenben megfelel a német hatóságok engedélyeinek. Ezért azt feltételezzük, hogy a teljesítménye a cég által eddig is kínált motortuningnak felel meg, azaz a 3,0 literes duplaturbós motor 286 helyett 310 lóerős. A nagy sebességű száguldáshoz leültették a karosszériát és új gumikat szereltek fel, de nem hiányoznak az egyedi spoilerek sem.


Nem ez az első rekord, ami az AC Schnitzer nevéhez fűződik. 2006-ban megépítették a leggyorsabb közúti BMW-t, a Tensiont, 2007-ben pedig a leggyorsabb gázzal hajtott autót.

Nem csak a dízel kupét vitte Nardóba a német tuningcég, de egy átalakított Z4-est is. Az ACS4 3.5 turbo ugyan nem döntött rekordot, de 303,1 km/órás sebessége előkelő helyre sorolja a roadsterek között.

Videón a rekordautó: