Új rekord: itt a leggyorsabb kombi. Igen, hiszen manapság már nemcsak a sportkocsik száguldoznak, de egy fergeteges szabadidő-autó és kombi sem meglepő. De ennyivel?

Az MTM által átalakított Audi RS6 Avant 344,2 km/órássebességet ért el nemrég Nardóban, nagysebességű tesztekhez épített olasz pályán. Aki ebbe a sebességtartományba vágyik, annak komoly teljesítményre van szüksége, amit az MTM elő is csalt az 5,0 literes duplaturbós motorból.


Eredetileg is ez az Audi legerősebb motorja, de az 580 lóerőre még rátettek egy lapáttal. Immár 702 lovas a V10-es, miközben nyomatéka az eredeti 650-ről 785 Nm-re emelkedett.
10 ezer eurót (2,7 millió forint) kér a motorátalakításért az MTM, ami tekintve az RS6 110 ezer eurós (30 millió Ft) alapárát nem is tűnik soknak.  
Ezenfelül persze érdemes még pénzt költeni a szériaautóra, hiszen átalakított futóművet, erősebb fékeket is ajánl az MTM. A karosszériát szinte érintetlenül hagyják, egy kis spoiler kerül az első lökhárítóra, illetve diffúzor hátra. Amik igazán látványosak, azok a 21 colos felnik.


Persze nemcsak végsebességben remekel az átalakított RS6. 3,6 másodperc alatt képes 100-ra gyorsulni köszönhetően a négykerék-hajtásnak, 200-ig 11 másodperc telik el. Egy 0-300-as mutatványhoz már komoly pálya kell, 35,5 másodpercig tart egy ilyen mutatvány. Csak hozzávetőleg, egy Porsche Turbónak ez 15 másodperccel tovább tart.

Nem ez az első örült autó az MTM-től, hiszen tavaly például egy dupla motors TT-vel 390-el száguldoztak.