Egy Jaguar lesz az idei Neiman Marcus karácsonyi katalógus fő attrakciója. Nem világújdonság ez, hogy a gazdagoknak szánt ajándékok között autó is szerepel, hiszen tavaly Hetes BMW-t, előtte Lexust lehetett itt megvenni, de bemutattak már Maseratit is, illetve az előkelő áruházláncnál kevesebb, mint hét perc alatt elfogytak a kínált Hatos BMW-k is.

A Jaguar már harmadik alkalommal kerül be a katalógusba, 1968-ban az XKE Grand Touring Coupe, 1997-ben az XK8 Convertible is itt mutatkozott be az USA-ban.

2009-ben az új Jaguar XJL Supercharged különleges kivitele vehető meg. A mindössze 50 darabos Neiman Marcus-széria darabjaiért 105 ezer dollárt, azaz 19 millió forintot kérnek. A hagyományos XJL Supercharged 90 ezerbe kerül. A felár persze nemcsak az egyedi kialakításnak köszönhető, de annak is, hogy mint a többi Neiman Marcus-modell, ez is itt vásárolható meg először Amerikában. A többi vevő várhat a 2010-es hivatalos bemutatásig.

Egyedi összeállítással készül

Egyedi összeállítással készül

Egyedi összeállítással készül


Ahogy a nevéből is kiderül, az eladásra kínált autók az XJ hosszított kiviteléből (L-Long) kerülnek ki, motorjuk kompresszoros. Az 5,0 literes V8-as teljesítménye ebben a variánsban 470 lóerő. A luxusautó 4,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, végsebessége elektronikusan korlátozva 250 km/óra.

Ami különlegessé teszi, az egyedi fekete fényezés, az egyedi 20 colos felnik, az elefántcsontszínű bőrülések tengerészkék díszítéssel és barna fabetéttel. Ezt az összeállítás ehhez a sorozathoz találták ki.
 
Nem tetszik a Jaguar? Inkább venne egy üveg tigrist 1,1 millióért, vázát 1,8 millióért? Nosza, itt lehet nézelődni.