Az Acer bemutatta a Ferrari One netbookot. A leleplezés helyszíne mi más lehetett volna, mint Monza, az időpont pedig a múlt hétvége, amikor a Forma-1 Olasz Nagydíjat rendezték ott.

Azonnal felismerhető a kisméretű különlegesség, hiszen Ferrari-vörösben pompázik, belül kevlár díszíti.. A Ferrari One motorja második generációs AMD Ultravékony Platform, állítólag mindent verő HD szórakoztatást és gyors több feladat egyszerre való futtatása mellett is kiváló teljesítményt nyújt. Ellentétben az ekkoráknál gyakori Atommal, itt Athlon kétmagos processzor dolgozik. Többféle változatban létezik a netbook, a merevlemez legalább 160 GB-os.


Képernyője 11,6 colos 16:9-es arányú LCD, amely 1366×768 pixel felbontást valósít meg, ultravékony kialakítás mellett. Az Acer ígérete szerint átlagon felüli képminőséggel rendelkezik, de a Ferrari One hangszóróit is úgy tervezték, hogy a hang minősége a lehető legjobb legyen. Minden hangszórópárt a Dolby Laboratórium hangolt be. Sztereó, 5.1-, 6.1- vagy 7.1-csatornás hangot képes létrehozni.

Wifi és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatok mellett a Ferrari One-t 3G-re is felkészítették, hogy mozgás közben is maximális legyen a kapcsolat. A billentyűzet része egy dedikált gomb, mely azonnal elindítja a böngészőt és felcsatlakozik a Ferrari weboldalára, de ellátták egy exkluzív Ferrari gravírozású érintőmezővel is, amely a többek között weboldalak görgetését, a fájlok közötti navigációt stb. segíti. A Ferrari One magában foglal webkamerát is, amely kiváló hívásminőségre képes, még zajos környezetben is.