Szeptember elsejétől elérhető az OMV új útvonaltervező programja, amely azonban nem arra született, hogy kijelölje az utat A-ból B-be. A www.omv.com/fuelnavigator címen található fejlesztéssel lehetőség nyílik az üzemanyagköltségek csökkentésre, ami különösen fontos a közúti áruszállítás területén.

Eddig a fuvarozóknak számos különböző rendszert kell igénybe venniük ahhoz, hogy optimalizálják a szállítási útvonalat és költségeit: útvonaltervező szoftvert a távolság kiszámításához, árlistát a tankolások megtervezéséhez, különféle adatbázisokat az útdíjak és egyéb felmerülő költségek nyomon követéséhez. Az OMV Fuel Navigator mindezen információkat egyetlen rendszeren belül kezeli.

A rendszer lefedi az európai kontinenst a Brit-szigetektől Oroszországig. 16 nyelven  – magyarul is – érhető el, magában foglal 2200 OMV, valamint a ROUTEX hálózatba tartozó töltőállomást. A közúti szállítmányozók 700 olyan töltőállomást is találhatnak a rendszerben, amelyeket kifejezetten a fuvarozók igényei szerint alakítottak ki.

Magyarul is megmondja: merre és mennyiért

Magyarul is megmondja: merre és mennyiért

Magyarul is megmondja: merre és mennyiért


Az OMV Fuel Navigator letöltés vagy telepítés nélkül, közvetlenül az internetről érhető el. Néhány kattintással megtervezi a leggyorsabb és a legrövidebb útvonalat az üzemanyagköltség optimalizálásával. A rendszer minden egyes útba eső töltőállomás üzemanyagárait, valamint az OMV-ügyfelek számára elérhető egyedi, szerződéses árakat is megjeleníti. Mindezek eredménye egy költségoptimalizált útvonalterv, kiszámolja ugyanis az útvonal teljes költségét az úthasználati díjakkal együtt.

Amellett, hogy a Fuel Navigator információt ad a töltőállomások nyitva tartásáról, megközelíthetőségéről és felszereltségéről, számításba veszi a jármű paramétereit (mint pl. a magasság és súly, amelyek a hidak és alagutak esetében különösen fontosak) az útvonal megtervezéséhez, ugyanakkor képes nyomon követni az üzemanyag-felhasználást és javaslatot ad annak optimalizálására is.