A BMW a Zulieferer Innovation kiállításon mutatta be Bayern Kini ’09 névre keresztelt különleges tanulmánymotorját. A Franz Schabmüller alkatrészgyártó cégcsoport készített motor alapját egy BMW K 1200 R naked bike adta.

Nem kerül piacra, tanulmány marad

Nem kerül piacra, tanulmány marad


A különleges motor megalkotásának ötlete tavaly decemberben fogant meg a cégcsoport vezetőinek fejében. Az alapötlet az volt, hogy bemutassák cégük sokoldalúságát és innovációs képességét, amelyhez ideális eszköznek tűnt a BMW Motorrad naked roadstere, amelynek több alkatrésze a Shabmüller cég terméke.

A sok átépítési ötletből végül megszületett a Bayern KINI ’09 koncepciója, amely az ingolstadti kiállítás egyik kulcsszavát, a mobilitást hangsúlyozza három ülésével és dinamikus külsejével. Háromüléses, mivel a motor hátulját megnyújtva egy harmadik személy is utazhat a dragsteren.

A K 1200 R ezen felül alacsonyított futóművet, extra széles gumiabroncsot és egy harmadik lábtartót kapott, valamint tengelytávja is láthatóan nagyobb lett. A motor megjelenését olyan stilisztikai elemekkel egészítették ki, mint a BMW vesék a fényszóró alatt vagy az egyedi hasidom és motorburkolat.

Rendszámnak helye nincs