AS55K YAAS EDITION így hívják azt a különleges járművet, amelyet az A.R.T. készített a az Abu Dhabi királyi család számra. A jármű annyira limitált sorozatú, hogy ez az egyetlen darab készült az egyik herceg számára.

A kocsi alapját Mercedes-Benz G55 AMG adja, amelynek V8 motorja 500 lóerős a gyárból kilépve. A német tuningcég azonban ennél többet nyújt, 620 lóerőt présel ki magából az 5,4 literes blokk. Hivatalos menetdinamikai adatok ugyan nem állnak rendelkezésre, de biztosan elég öt másodpercnyi idő a százas sprinthez. Gyárilag 210-nél nem mehet gyorsabban a G-osztály, itt valószínűleg közelebb van a 250 km/órához a 2,7 tonnás járgány végsebessége. 


Ehhez a dinamizmus igazították az autó futóművét és fékeit, de nem hiányoznak a hatalmas kerekek sem. Ugyanakkor az autó igazi különlegességét a rengeteg ultrakönnyű alkatrész felszerelése jelenti.

Az A.R.T. ugyanis az elsősorban a motorsportban alkalmazott szénszálas műanyagból készített sárvédőt, hűtőmaszkot, motorháztetőt, külső visszapillantókat, kilincseket. Elhagyták az eredeti a fényszórókat, helyette kisebb lámpákat szereltek be, illetve a lökhárítóba is került nyolc.

Sikerült az utasteret is még fényűzőbbé tenni, alig találni már hagyományos műanyag elemet odabenn. Egyes elemeket karbonból készítettek, másokat bőrrel vontak be. Mondjuk európai szemmel ez a téglaszínű belső elég érdekes.