A Volkswagen AG Felügyelő Bizottsága jóváhagyta a Porschéval a Volkswagen vezetése alatt bővülő integrált autóipari csoport létrehozását – tudatta közleményében a Volkswagen.  Vagyis az Audi, a SEAT, a Škoda után a Porsche is csatlakozik a VW-csoporthoz, miután a Volkswagen 8 milliárd euróért felvásárolja a bajba jutott Porsche többségi tulajdonjogát.  

A folyamat során a Volkswagen egyre nagyobb tulajdonrészt szerez a Porsche AG-ben, miközben részletes audit vizsgálat és értékelési folyamat indul. Végül a Porsche Automobil Holding SE és a Volkswagen AG egyesül. A felek ugyanakkor úgy döntöttek, hogy stuttgarti székhellyel független vállalat marad a Porsche. Úgy működik majd mint az Audi, megtartja egyediségét a csoporton belül.

Érdekesség, hogy a VW nem hagyja veszni a korábban szintén a Porsche-vevőjeként fellépő Katar pénzét, stratégiai partnerként a Volkswagen részvényese lesz. Mint a Volkswagen fő részvényesei továbbra is a Porsche és a Piech családok irányítják a vállalatot.

Eközben Josef Ackermann a Deutsche Bank képviselője figyelmeztette a Porschét, hogy haladéktalanul kezdje meg hitelei törlesztését, amelyek szerinte már 14 milliárd euróra emelkedtek. Más források szerint túlzó ez az összeg, 10 milliárd euró lehet a sportautógyár tartozása.