Egy a Pumához hasonló modellen dolgozik a Ford – tudta meg az Autoexpress. A sportos kupé 2001-ig volt a Ford kínálatának része, amikor is utód nélkül megszűnt. Ahogy akkor, most is ugyanaz a koncepció, a lehető legkisebb fejlesztési költség mellett, a legtöbb már meglévő elem felhasználásával sportos kisautó elkészítése.

Megfizethető áru lesz az új sportmodell

Megfizethető áru lesz az új sportmodell

Megfizethető áru lesz az új sportmodell


Ennek megfelelően most is a Ford Fiesta adja a műszaki alapot, amit egy kétajtós kupé karosszériáját alá bujtatnak. A padlólemez mellett, a futómű, a kormányzás is a Fiestából érkeznek. Ugyanakkor a fejlesztés során arra törekednek, hogy mindezeket sportosabbra hangolják, hogy igazi élményautót varázsoljanak az új Pumából.

A Fiesta 1,4-es és 1,6-os ismert benzinmotorjai is szerepelnek majd a kínálatban és az 1,6-os dízel sincs kizárva, de a csúcson a hamarosan bemutatkozó EcoBoost motorcsalád tagjai állnak majd. Ezek közül az 1,6-os turbó 180 lóerőt tud majd, amivel a Puma hat másodperc alatt gyorsulhat százra, végsebessége pedig 220 km/óra feletti lehet.

Akár 180 lóerővel is

Akár 180 lóerővel is

Akár 180 lóerővel is


Hasonlóan a műszaki tartalomhoz, az utastér is a Fiesta elemeiből építkezik majd, így a műszerfal egy részei, a kapcsolók és a kormány is ismerős lehet. Ugyanakkor több díszítéssel és sportosabb ülésekkel találkozunk.

Az újság információi szerint nem a Puma lehet az egyetlen feltámadó kupé, de a Mondeo, vagy a Focus alpajait felhasználva állítólag a Capri is visszatér a közeljövőben.