Költségvetési problémákra hivatkozva az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium úgy döntött, hogy az ajánlatkérő Országos Rendőr-főkapitányság nem köthet szerződést azokkal a vállalkozásokkal, amelyek az ország három formális régiójában összesen hatszáz fix sebességmérő készülék beszerzésére és üzemeltetésére pályáztak – írta a pénteki Magyar Hírlap.

Mint emlékezetes a rendőrség még februárban írt ki közbeszerzési eljárást hatszáz telepített sebességmérő készülék üzembe helyezésére. A mintegy hatmilliárd forintos beruházás keretén belül 2009-re 200 darab a nap 24 órájában dolgozó eszköz “vásárlása” volt tervben, de 2010-re és 2011-re ugyanennyivel számolt a rendőrség.

A lap megjegyzése szerint a visszalépés azért meglepő, mert a rendőrség a törvény szerint csak úgy hirdethette meg a tendert, hogy a forrása már a rendelkezésére állt. Az újság szerint furcsa a pénzhiányra hivatkozni, hiszen a készülékek nem viszik, hanem hozzák a pénzt, már tíz bírsággal megtermelik a havi bérleti díjukat.

Ugyanakkor az is olvasható a cikkben, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság július 10-én azért tiltotta meg a szerződéskötést az egyik győztessel, mert úgy ítélte meg, hogy sérülhetett a pályázat tisztasága. Ezért a lapnál felvetik a korrupció lehetőségét is.

Forrás: Magyar Hírlap