Sajnálatosnak tartja a Parking Kft., hogy a fuvarozók tiltakoznak a behajtási díj fizetésére biztató kampánya ellen. A Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervező cége szerint a NIT Hungary elfelejti, hogy a fővárosi lakosság 98 százaléka támogatja a behajtási hozzájárulások szigorítását, a tavaly elfogadott Budapesti Teherforgalmi Stratégiát.

Mint emlékezetes, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete tegnap nyílt levélben bírálta a szerintük működésképtelen, pénzbehajtásra kitalált koncepciót.

A Parking Kft. úgy véli, hogy a Levegő Munkacsoporttal közös kampányuk lényege, hogy próbál a fuvarozók szívére hatni, tájékoztatja őket az ellenőrzésekről, a hozzájárulás-kiváltás fontosságáról. De nem szándéka, hogy büntessen. A figyelmet akarja felhívni a környezet védelmére, hogy csökkenjen Budapest zaj- és légszennyezettsége.

Válaszában a Parking Kft. rámutat, szerintük nem bürokratikus az engedély kiváltása: a fuvarozók kérésére a korábbi 8 munkanapos ügyintézést idén 2-re rövidítette, már megteremtették az on-line regisztráció lehetőségét és dolgoznak az on-line kiadáson.

A pénzbehajtási vádra reagálva a Fővárosi Önkormányzat cége kifejti, hogy ha a fuvarozó éjjeli időpontot választ, 30 százalék kedvezményt kap, a korszerű járművel szállítók pedig akár feláron is behajthatnak a kijelölt zónákba. Aki ügyesen sakkozik, az akár 80 százalékkal csökkentheti az alapdíj mértékét.