Alig három hónapja, hogy a BMW bemutatta az X6 M modellt, máris azt tervezi, hogy újabb sportos variánsokat készít a szabadidő-autóból. No persze ezek nem mérhetőek az M GmbH járművéhez, de a normál kivitelnél izgalmasabbak.  

A hírek szerint az xDrive50i és az xDrive35d kivitelekből lehet M-es variáns. Amellett, hogy feszesebb hangolású futómű, 20 colos felnik, izgalmasabb spoilerek és sportkipufogó gazdagítja a járműveket, a motorteljesítmény is emelkedik.

Sportkipufogó is szerepel az M csomagban

Sportkipufogó is szerepel az M csomagban

Sportkipufogó is szerepel az M csomagban


A duplaturbós benzines esetében a hagyományos változat 407 lóerős tudásával szemben az M-es V8-asa 442-öt produkál majd, melynek nyomán javul az autó gyorsulása. A végsebessége viszont továbbra is 250 km/óra.

A dízelnél nem nagy trükk a teljesítménynövelés, hiszen az új Hetesben nemrég már bemutatkozott a 3,0 literes blokk továbbfejlesztett változata. Az X6-ba is bekerülő blokk 306 lóerős, illetve 600 Nm nyomatékot tud, azaz húsz egységgel több mindkét esetben az eddigihez képest.

Nem marad érintetlen az X6 utastere sem, sportülések, M-es kormány, alumínium pedálsor és szénszálas betétek dobják majd fel.

Várhatóan hamarosan bejelentik az új M csomag megjelenését, amely 2009 őszétől, azaz a 2010-es modellév járműveihez lesz rendelhető.