Vélhetően valamilyen félreértés okán idő előtt közölte a NetCarShow honlap az új Jaguar XJ fotóit, amit eddig mindenki más csak keveset eláruló felülnézeti képen kapott meg. Bár a honlap azóta már eltávolította a képeket, azok terjedése elindult, visszaút nincs. Itt vannak, nézzék meg!

Elegáns továbbra is

Elegáns továbbra is

Elegáns továbbra is


Elődjével szemben, a Jaguar új zászlóshajója nem hagyományos szedán, hanem kupé jellegű limuzin. Egyelőre ez nem biztos, de úgy látszik, hogy ráadásul ötajtós kialakítású lesz. Nem egyedi lépés az új forma a Jaguartól, hiszen a Mercedes-Benz CLS régóta szerepel hasonló kialakításban, idén megérkezett a Porsche Panamera, de hamarosan az Aston Martin Rapide és az Audi A7 is elkészül, amelyek szintén nem szedánok.

Úgy tűnik, nemcsak szerintünk baltázta el a márka a 2007-ben bemutatott XF orrát. Az új XJ ugyanis végre megkapja, amit akkor hiányoltunk, a C-XF tanulmányautó elejét. Ezúttal hátul vannak gondjaink, a bentleys csomagtérajtó még elmegy, de hátsó lámpák, illetve a C oszlopok fekete betétje elég távol-keleti megoldás.

A Bentley GT fara

A Bentley GT fara

A Bentley GT fara


Egyelőre ugyan a motorok tekintetében sincs hivatalos információ, de itt azért kicsi a cég játéktere. Biztosra vehető az új fejlesztésű, 240, illetve 275 lóerős 3,0 literes dízelmotorok alkalmazása. Ugyanakkor nem hiányoznak majd a kiváló benzinesek sem. A szintén friss darabnak számító, 5,0 V8 szívó változata 385, a kompresszoros 510 lóerős.

A továbbra is a repülőgépiparban alkalmazott, ragasztásos technológiával összeállított alumíniumvázra épülő új Jaguar XJ várhatóan ősszel a Frankfurti Autószalonon állhat a nagyközönség elé. Azonban valószínű, hogy már előtte megérkeznek az első hivatalos fotók és adatok is.