A hagyományos reklámcikkek, mint a póló, toll, kulcstartó mellett egyre több autógyár próbálkozik különböző termékekkel magára vonni a figyelmet. A bicikli, síléc, mobiltelefon sem meglepő már, de autós konyhabútort is láttunk már. A századik születésnapját ünneplő Audi viszont valami igazán izgalmasat álmodott. Készítettek egy zongorát, ehhez segítségül hívták az egyik legnevesebb gyártót a Bösendorfert, amely 1828 óta készít ilyeneket.  

Nem volt egyszerű dolguk az audisoknak, hiszen a hangversenyzongorák általában feketék és három oszlopszerű lábon állnak. Belső mechanizmusuk sokéves múltra tekint vissza, amelynek precíz kialakítása biztosítja a csodálatos hangzást. A forma és az anyag tökéletessége egyaránt kell az eredeti hanghoz, kicsit elmegy a frekvencia, nem tökéletes a húrok 20 tonnás feszítése és vége a dalnak. Újat alkotni nehéz!

Ezért a két cég együttműködve alakította ki a hangszert. Nagyjából úgy néz ki a dolog, hogy a belső rész hagyományos kialakítású, ami köré egy modern formát rajzoltak.


Eltűntek például a barokkos lábak, helyettük az egyik oldalon falszerűen hullik alá a zongora, helyettesítve két lábat, míg a másik részen épp ellenkezőleg, kecses alumíniumkereten áll. De hasonlóan modern a billentyűsor és az azt magában foglaló rész is, miközben a húrokat takar doboz íves formája továbbra is klasszikus kialakítású.

A legújabb Audit a centenáriumi ünnepségen mutatják be július 19-én az Audi Forumon Ingolstadtban, ahol a továbbiakban megtekinthető és meghallgatható lesz. Ugyanakkor nemcsak a német autógyár saját játékszere marad, a bécsi székhelyű zongoraspecialista katalógusából bárkinek elérhető, feltéve, ha nem sajnál rá 100 ezer eurót (27,6 millió forint).