Sportosabb kivitelben is elérhető a Volvo kisebb szabadidő-autója. Az R-Design ügyes húzásokkal tette izgalmasabbá az XC60-at. Például nem terveztek hozzá új lökhárítókat, csupán máshogy díszítik.

Míg a normál modelleken fekete az alsó perem, itt az egész követi a karosszéria színét és fényes fémbetétek díszítik, de hasonlóan alakulnak át a jármű küszöbei is. Mindettől annak ellenére laposabbnak tűnik a kocsi, hogy nem került közelebb az úthoz.

További újdonságok a visszapillantó tükrök ezüstszínű háza, valamint a két oldalra kivezetett, krómozott kipufogó. Felniből legalább 18 colos kerül az R-kivitelre, de az XC60 sorozatban most egyedüliként ehhez rendelhetők 20 colos kerekek is.

Akár 20 colos felnivel is

Akár 20 colos felnivel is

Akár 20 colos felnivel is


Az utastér, ha lehet, még jobban átalakult. Az elöl ülök sportülésben kapnak helyet, amelyet kétszínű bőr, illetve R-Design embléma díszít. A fémbetéttel díszített, bőrbevonatú sportkormány mögött a többi R-változathoz hasonlóan kék órák néznek vissza. Emellett alumínium pedálsor, egyedi váltógomb és műszerfaldíszítés vonja magára a figyelmet.

Bár a motorokhoz nem nyúltak, így is izgalmasabb élményt nyújt az R-kivitel vezetése. Abba ugyanis feszesebb hangolású futómű kerül, ami párosítva a peresebb abroncsokkal, gyorsabb kanyarvételre ad lehetőséget. Ugyanakkor a kormányzás is közvetlenebbé vált, így a vezető még egyértelműbb visszajelzést kaphat az autó mozgásáról és precízebben irányíthatja az XC60-ast.