Öt igencsak eltérő modell szerepel jelenleg a Škoda kínálatában. A Fabia, a Roomster, az Octavia, a Superb és a Yeti mellé azonban hamarosan újabb típusok érkeznek. Mint az Autocar egy belső emberre hivatkozva írja, a Škoda azért akar bővíteni, mert a jelenlegi paletta nem képes lefedni a vevői elvárásokat, amit az a 100 piac generál, amelyeken a márka jelen van.

A brit lap úgy tudja az egyik újdonság egy ötajtós kupé lesz, az új Ford Focus/Opel Astra méretében, vagyis a Fabia és az Octavia közé érkezik, utóbbi addigra tovább nő. A teljes méretű bemutató modell már elkészült, amit a cég vezetése jóvá is hagyott. Nagyjából 2012, 2013 környékén jelenhet meg a kereskedésekben.

Különösen takarékos miniautó is készül

Különösen takarékos miniautó is készül

Különösen takarékos miniautó is készül


Az új jármű a következő generációs Golf különösen variálható padlólemezére épül és a VW-csoport kis hengerűrtartalmú szívó és turbómotorjai mozgatják majd. Pénzügyi megfontolásból nem alkalmazzák nála a Superben látható dupla csomagtérajtót. A különlegesség megmarad a Škoda nagyautójának.

Nem ekkora meglepetés a Škoda másik újdonsága. Azt már korábbról tudjuk, hogy a VW up miniautó Škoda és SEAT név alatt is megvásárolható lesz. A 2011-ben piacra kerülő jármű három és ötajtós karosszériával egyaránt készül majd a Volkswagen új szlovákiai gyárában.

Úgy hírlik, egy új szedánon is dolgozik a Škoda, a kocsi annak a Volkswagen limuzinnak lesz a testvére, amelyet az anyacég az amerikai piacra készül bevezetni. A cseh gyártó ugyanakkor az azonos alapokra egy egész más modell kialakítását tervezi, amellyel elsősorban a kínai és indiai piacok igényeinek akar megfelelni, ott is fogják gyártani.