A Citroën után a Peugeot is megkapja a PSA új nagy teljesítményű dízelmotorját. A 3,0 literes blokk a korábbi 2,7-es helyére érkezik. Az új motor legnagyobb teljesítménye 241 lóerő, miközben maximális nyomatéka 450 Nm. Elsőként a Peugeot 407 Coupéban mutatkozik be.

Mindez azt jelenti, hogy üdvözölhetjük a francia autógyártó 120 éves történetének legerősebb sorozatgyártású modelljét.

A V6-os motort harmadik generációs, közös nyomócsöves befecskendezéssel illetve két változó geometriájú turbóval szerelik, aminek köszönhetően nemcsak nőtt a teljesítmény, de elődjéhez képest 15 százalékkal kevesebbet, átlagosan 7,2 litert fogyaszt. A hatfokozatú, automata váltóval ellátott kétajtós modell 7,7 másodperc alatt gyorsul százra, csúcssebessége eléri a 240 km/órát.

Ősztől kérhetők új motorral

Ősztől kérhetők új motorral

Ősztől kérhetők új motorral


Nem ilyen gyors, viszont még takarékosabb a másik újdonsággal a kupé. Az új 2,0 literes HDi teljesítménye a korábbi 136 helyett 163 lóerő. A négyhengeres maximális nyomatéka 340 Nm. Ebben a kombinációban manuális váltó jár a 407 Coupéhoz, amelynek ügyes használatával 9,1 másodpercig tart a százas sprint, de 210 km/óráig is tarthat a gyorsulás. A modell átlagfogyasztását 5,4 literre ígéri a Peugeot.

Természetesen mindkét motort részecskeszűrővel szerelik, így azok teljesítik az Euro5-ös emissziós normákat is. Az új változatok szeptembertől készülnek.