MIN One D néven újabb modell jelenik meg hamarosan a BMW-csoporthoz tartozó márka kínálatában. Ahogy a neve elárulja egy belépőszintű dízel variánsról van szó. Ebben az autóban ugyanúgy 1,6-os dízelmotor szerepel, mint a Cooper D-ben, de kisebb teljesítménnyel.

A szintén a PSA PeugeotCitroëntől származó blokk ezen kivitele 20 lóerővel gyengébb, azaz 90 lovas. Természetesen nem új motorról van szó, hiszen számos más modellben, pl. a Ford Fiestában, Peugeot 308-ban stb. is szerepelt már. A motor maximális nyomatéka is visszafogottabb, itt 215 Nm.

Immár 90 és 110 lovas dízelmotorokkal

Immár 90 és 110 lovas dízelmotorokkal

Immár 90 és 110 lovas dízelmotorokkal


Nem meglepő tehát, hogy a menetdinamika sem épp kiemelkedő. 11,5 másodperc alatt gyorsul százra az új dízel, végsebessége 182 km/óra. Átlagfogyasztása viszont remek, 3,9 liter száz kilométerenként, amihez 104 g/km-es szén-dioxid-kibocsátás tartozik.

A remek érték eléréséhez a One D-t felszerelik egy kis képernyővel is, ami üzemanyag-takarékos vezetésre biztatja  vezetőt, az ideális váltási fokozat kijelzésével. Igazi különlegesség, hogy az ilyen motorral szerelt többi modellel szemben itt nem öt, hanem hatfokozatú sebességváltót alkalmaznak.

A MINI One D piaci bevezetése ősszel várható.