Aston Martin? Exkluzív megjelenésű, luxuskivitelű sportkocsi, nagy teljesítményű takarékosnak egyáltalán nem nevezhető motorral. Vagy nem? A brit márka ugyanis Cygnet néven új miniautót mutat be.

A tanulmányautó nem egy vadiúj modell, elkészítéséhez a Toyota iQ-tvették alapul. A mindössze háromméteres, ugyanakkor négyüléses jármű néhány elemében emlékeztet majd az Aston Martin DBS, DB9-re. A most közreadott kép már annyit elárul, hogy a legendás hűtőmaszk itt is visszaköszön.

Azt hihetnénk, hogy csak figyelemfelhívásról van szó, de a cégvezető szavaiból más derül ki. “Még sok munka van hátra, de biztos vagyok benne, hogy ez a projekt valósággá válhat a nem is olyan távoli jövőben” – beszélt a kisautóról Dr. Ulrich Bez, az Aston Martin ügyvezető igazgatója.

Egy igazi Aston Martin, a DBS

Egy igazi Aston Martin, a DBS

Egy igazi Aston Martin, a DBS


Nem feltétlenül halálra ítélt ötlet ez, hiszen a Mercedes-Benz már kitaposta az utat a drága kisautók vevőihez az 1990-ben létrehozott smarttal. Az iQ pedig az Aston Martin által is vállalható, 5 csillagos törésteszttel bír, különleges, vezetése pedig saját tapasztalatink alapján: élményszerű.  

Ugyanakkor az is látszik, hogy az Aston Martin több akar lenni, mint sportkocsigyár, hamarosan érkezik négyajtós modelljük a Rapide, illetve nem is olyan rég mutatták be a Lagonda tanulmányukat.