Újabb rekord született Maranellóban. Ezúttal nem Forma-1-es csapat döntött csúcsot, hanem az RM Auctions által szervezett árverés. Kilencmillió euróért kelt el ugyanis egy 1957-es Ferrari 250 Testarossa, amivel az eddigi legdrágább autóként jegyzik.

A korábbi árverési rekordot szintén egy Ferrari tartja, tavaly egy brit rádiós, Chris Evans 7 millió eurót fizetett ki egy 1961-es 250 GT Californiáért. Azt a sportkocsit az RM által levezényelt, a legnemesebb Ferrarik és Maseratik eladására született “Ferrari Leggenda e Passione” árverésen adták el. A helyszín akkor is és most is a Ferrari házi versenypályája, Fiorano volt.

Ellentétben azonban a tavalyi évvel, ezúttal a vevő titokban maradt, sőt nem is volt ott a helyszínen. Telefonon küzdött meg három másik komoly jelentkezővel.

A megvásárolt Ferrari 250 Testarossa igazi különlegesség, mindössze 22 darab készült belőle, amelyek természetesen számos versenyen győzedelmeskedtek. Ez az autó a Buenos Aires-i 1000 kilométeres versenyen debütált 1958-ban, ahol negyedik lett, majd az USA-ba került, ahol a tulajdonosa az SCCA bajnokságban indult vele.

Ha ez az autó nem lett volna ott az árverésen, akkor is új rekordról beszélhetnénk, miután egy Ferrari 330 P4-ért valaki 7,25 millió eurót adott.