Brazília helyett

A napokban zajló Barcelonai Autókiállításon a Dacia bemutatott egy modellt, amely Európában újnak számít. Nemrég Párizs mellett

ezt a változatot, de az még Brazíliában készült. Dél-Amerikában Renault Sandero Stepway néven fut az autó, az ottani piaci sikerből kiindulva jelenik meg az autó Európában is. A helyi forgalmazás elkezdése előtt a Dacia a romániai Pitestiben is elkezdte az autó gyártását.

Plusz két centi hasmagasság

Elöl is van hasonló lökhárítóbetét

Elöl is van hasonló lökhárítóbetét

Elöl is van hasonló lökhárítóbetét


Műszakilag a két centivel megemelt hasmagasság különbözteti meg a többi ferdehátú Daciától, ami jól jöhet földutakon, könnyebb terepen mozgó tulajdonosoknak. A lényeg a külső.

A gyár többek között krómozott tetőcsomagtartó-alaprudakkal, alufelnivel, ezüstszínű lökhárítóbetétekkel, fekete fényszóróbetétekkel, ezüstös bevonatú tükrökkel díszíti a Sandero Stepwayt. Belül szürkére színezett dekorelemek dobják fel a hangulatot.

Egy dízel, egy benzines

Szeptemberben indul a forgalmazása

Szeptemberben indul a forgalmazása

Szeptemberben indul a forgalmazása


Kétféle motor van összesen. A Sandero két dízelje közül a gyengébbik, 68 lóerőst lehet választani a terepesített modellhez. A benzinesek közül az 1.4-es maradt ki, tehát a 87 lóerős négyhengeres az alternatíva. Az autó értékesítése szeptemberben kezdődik.

Kicsit más formában, de a Stepwayt a tömegből kiemelő csicsázás eddig is elérhető volt itthon a Sanderóhoz a tesztautó tanúsága szerint.

Nagyon hasonló autó volt a jobb létre szenderült Rover Streetwise. A Citroën a C3-ból, a Ford a Fusionből, a VW a a Polóból kínál látványában szabadidő-autós modellt.