Lelkes Volvo-rajongók feltámasztják a legendás P1800-as modellt. Bo Zolland tervező és Mattias Vöcks mérnök a hatvanas évek kupéját a mai kornak megfelelő technikával képzeli el. A megvalósítás sem kérdéses, hiszen Vöx 2006-ban már bizonyította, hogy képes feltámasztani egy klasszikus járgányt, akkor egy 1967-es Amazont alakítottak át.

Hatalmas gumik és diffúzor segíti a tapadást

Hatalmas gumik és diffúzor segíti a tapadást


A Saint (Az Angyal) című sorozatban Roger Moore-ral hírnevet szerző P1800 modernkori változatát máris megnézhetjük, miután a Vizualtech csapat számos háromdimenziós grafikát készített az autóról. A kocsi az eredetinél is nyúlánkabb lesz, fokozva a sportos érzetet. Bár összességében nagyon is emlékeztet a 60-as évek kupéjára, új lámpái, spoilerei, hatalmas felnijei modern autó benyomását keltik.

Míg az eredeti P1800-ban 1,8-as, 100 lóerős motor dolgozott, addig a mostani változatba a Volvo jelenlegi csúcsmodellje, a 4,4-es V8-as kerül. Ám a tervezők nem elégszenek meg a motor nyújtotta 315 lóerővel, hanem két turbó segítségével 550 lóerő körüli teljesítményre törekednek.

Az Angyallal lett igazán híres

Az Angyallal lett igazán híres


Az autót Svédországban a Vöx Customs építi meg, amelynek mindennapjait a Koenigsegg szupersportkocsik kézzel való összeszerelése jelenti.