Közel került a gyártáshoz a Bertone stúdió legfrissebb munkája, a Mantide, árulta el a cég igazgatója, Jason Castriota. Elképzelhető, hogy tíz darabot legyártanak az eredetileg kiállítási tárgynak készülő kocsiból, miután számos megkeresés érkezett Ázsiából, Európából és az USA-ból az autó megvásárlását illetően.

A futurisztikus járművet a múlt hónapban a Shanghai Motor Show-n állította ki az olasz tervezőiroda, vélhetően azért, hogy a Távol-Keleten is hirdesse a cégben rejlő potenciált. A látványos karosszéria a Bertone munkája, amely alatt a Corvette ZR1 technikája lapul.

400 milliós tanulmány utcára 1
400 milliós tanulmány utcára 2

400 milliós tanulmány utcára

400 milliós tanulmány utcára

400 milliós tanulmány utcára 7
400 milliós tanulmány utcára 8
400 milliós tanulmány utcára 9
400 milliós tanulmány utcára 10
Fotó megosztása:
400 milliós tanulmány utcára 11


Ez tökéletesen illik a csupaszárny kocsihoz, hiszen a 6,2 literes motor 638 lóerős, amivel a Corvette 3,6 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 330 km/óra. Ezt persze valószínűleg nem hozza a kevésbé aerodinamikus Mantide, de 620 lóerő egy fakockát is piszok gyorssá tesz.

A menetdinamika ez esetben lényegtelen is, valószínűleg az autók egyáltalán nem is fognak a közúttal találkozni, sokkal inkább milliárdos gyűjtők garázsában szenderülnek öröklétre. Castriota nagyjából 2 millió dolláros, azaz 430 millió forintos árat jósol a kocsinak, ami azért szűkíti a vásárlókört.