Amellett, hogy számos különleges sportkocsit mutatnak be, a Concorso d?Eleganza Villa d?Este rendezvényen, az idén 80 éves kiállítás az egyik legexkluzívabb veterán autós rendezvény is.

Az itt bemutatott autók különleges történelemmel rendelkeznek, és egytől egyig kifogástalan állapotban vannak. A látogatóknak ugyan egy vadiúj Aston Martin tetszett, a veteránautós zsűri viszont egy Ferrari kupét emelt ki.

A Legjobb Restauráció díját egy Ferrari 250 GT Coupé Pinin Farinának adományozta. Az autó tulajdonosai, Kenneth és Dayle Roach Kaliforniából érkeztek a rendezvényre. A különleges kocsit eredetileg a 39. Brüsszeli Motor Shown állították ki 1956-ban,  majd az Ecurie Francorchamps versenyistállóhoz került, amelynek színeiben számos versenyen indult. Késöbb különböző gyűjtők tulajdonában volt. A teljes restaurálást a Ferrari Classiche csapat végezte, a karosszéria mellett a futóművet is megújították.  

A járműben 3,0 literes V12-es motor dolgozik, teljesítménye eredetileg 240 lóerő volt. Ezzel a kocsi nagyjából nyolc másodperc alatt gyorsult 100 km/órára, a végsebessége pedig 230 km/óra.