Nemrég mutatkozott be a Renault Clio felújított változata, a kocsi annyira friss, hogy még nemzetközi menetpróba sem volt, egyelőre megrendelni lehet. Mindez csak azért érdekes, mert kiszivárgott egy Renault-tervezet, amely állítólag már az új Cliót ábrázolja véglegesnek ható, de még makett jellegű kialakításban.

Azt kell mondjuk, nagyon mutatós gép lesz. Amellett, hogy megőrzi a jelenlegi modell arányait, sokkal több élet van a kocsiban. Igazán izgalmas az övvonal, amely nem szimplán emelkedik, hanem egy ívet rajzol, követve a kocsi oldalának eltörését. Az autó egységesnek és Renault-nak hat, simán elférne a mostani kínálatban, köszönhetően annak, hogy a Megane-nál látott számos formajegy visszaköszön rajta.

A váll ívét követi az él az ajtókon

A váll ívét követi az él az ajtókon

A váll ívét követi az él az ajtókon


Ha megnézzük a mostani, ráncfelvarrott változat orrát, látszik, hogy már a következő generációra készítik fel a vevőket, vannak hasonlóságok a kiszivárgott modellével, de utóbbi a Twingóra is hajaz. A jövő Cliójának C oszlopa és hátsó ablaka szintén igen jellegzetes.

Persze addig, amíg ezt a kocsit a kereskedésekben látjuk, még sok idő eltelik majd, várhatóan 2012 elején lehet majd megvásárolni.

Epilógus: Kicsit furcsa, hogy ilyen hamar ilyen komplett képet kaphatunk egy autóról, az is elképzelhető, hogy ez egy olyan terv, amelyet végül a Renault elvetett.