Minden bizonnyal meglepődtek a Komárom környékén autózók a hétvégén, hiszen annyi Alfa Romeo érkezett a Monostori erődbe, amennyivel talán egy hónap alatt sem találkozik az ember az utakon. Április 18-án tartották az Alfa Romeo márkatalálkozóját, az AlfaCityt.

A rendezvény egyik célja egy rekordkísérlet volt, a legnagyobb “Alfa-találkozó” cím megszervezésére. Ennek érdekében a Guinness eligazítása nyomán a reggel 9 és délután 2 óra között érkező résztvevők vonalkódos belépőt kaptak illetve mindegyik autót lefotózták a szervezők.


Végül 764 autót regisztráltak így, ám végül ennél is többen voltak, hiszen a rekordkísérlet lezárása után, délután 2 órát követően is érkeztek résztvevők, így 850-900 Alfa Romeo vett részt a találkozón.  Hamarosan kiderül, az Guinness elbírálása nyomán kiderül, hogy elfogadják-e a számszerűleg sikeres rekordot.

Típusonként sorakoztatták fel az autókat, így az utóbbi 20-30 év modellpalettája megtekinthető volt, ugyanúgy, mint a ma kapható Alfák mindegyike. A legidősebb modell egy 60-as évekbeli Spider volt. Az Alfák mellett feltűnt több Maserati, Fiat 850-es és egy ritkaságnak számító Lancia Flavia Coupé is.

A szervezők nagy örömére minden eddiginél több külföldi Alfa tulajdonos érkezett az AlfaCitybe, minden ötödik autó a határon túlról jött. A legtöbben Szlovákiából, Csehországból és Lengyelországból jöttek, volt aki Danskból látogatott hozzánk. Az ügyességi versenyek, előadások mellett Idén sem maradhatott el az autók szépségversenye, amelyet egy Szlovéniából érkezett, Autodelta optikai tuningos 156-os nyert meg.