Nemrég megújult a Mercedes-Benz csúcsváltozata, az új S-osztályhoz illetve kupé testvéréhez, a CL-hez elkészült az AMG Sports csomag is.

A lényeg ugyanaz, mint korábban: nagyobb nyílással ellátott első spoiler, látványosabb küszöbök, sportosabb hátsó ütköző kerül az S-osztályra. Nem hiányoznak a látványos kipufogók és a 19 vagy 20 colos felnik sem. A különleges felnikre elöl 255-ös, hátra 275-ös gumik, mögéjük viszont lyuggatott féktárcsák és ezüstszínű féknyergek kerülnek.


A CL esetében nem vacakoltak sokat a tervezők, a lökhárítók, a felnik ugyanolyanok, mint eddig, az újabb modelleket a szögletesebb tükrökről lehet azonosítani.

Belül elsősorban más hangulat megteremtésén dolgoztak a tervezők. Tisztán fa vagy fa/bőr kombinációjú kormány kerül ezekbe modellekbe, amihez az alapanyagot fekete kőris adja. Az AMG Sports csomag részeként AMG-logóval díszített velúr szőnyegek és rozsdamenetes acélból készült pedálok teszik izgalmasabbá az utasteret.


Az AMG csomag az S-osztály rövidebb és hosszabb kiviteléhez ugyanúgy elérhető, mint a CL 500 és CL 500 4Matic modellekhez. Azaz ez a normál modellekhez készül, a komplett AMG-modellek, mint az S63 AMG és S65 AMG külön újulnak meg. Hamarosan azokat is megismerhetjük. Az AMG Sports csomagot nagyjából 1,7-2,3 millió forintos áron lehet majd megvásárolni.