Mégsem lesz „downsizing” a Hetes BMW-ben. Korábban még azt hallottuk, hogy a legújabb variánsból már nem készül V12-es motor, a szigorodó károsanyag-kibocsátási normák, illetve a költségek miatt, vagyis a V8-as 750i marad a csúcsmodell. A BMW cáfol, mégpedig az új 760i bemutatásával.

Nyolcfokozatú a váltó
Sportkocsikkal is versenyre kel

Sportkocsikkal is versenyre kel

Sportkocsikkal is versenyre kel


A bajorok új zászlóshajójába 6,0 literes duplaturbós erőforrás kerül, amelynek teljesítménye 544 lóerő, ezzel pedig erősebb mint a közvetlen konkurensei: az 517 lóerős Mercedes S600 illetve a 450 lovas Audi A8 V12. Az új motor nyomatéka 750 Nm, ezzel viszont csak az Audit utasítja magamögé. Persze a négykarikás márka hátránya nem véletlen, az ő autója a legidősebb és annak motorja nem turbós. Persze ez csak játék a számokkal, mindegyik bőven erős.

Nem csak egy luxusautó kap, aki 760i-t vásárol, hanem egy sportkocsit is, ez ugyanis 4,6 másodperc alatt gyorsul százra, amivel lenyomja a kéziváltós M3-ast. Ez pedig elég megdöbbentő! A luxusautó végsebessége 250 km/óra, de vélhetően ennél jóval több is lehetne, ha az elektronika nem állítaná meg. Kiemelkedő menetteljesítménye ellenére visszafogott fogyasztással kecsegtet a Hetes, állítólag beéri 12,9 literrel 100 kilométerenként.

A műszerfalat is bőr borítja

A műszerfalat is bőr borítja

A műszerfalat is bőr borítja


Nemcsak a motor újdonság, de a hozzá kapcsolódó sebességváltó is, a ZF legújabb alkotása nyolcsebességes. A korábbi hírek szerint ezt úgy építették meg, hogy a régebbi hatfokozatú váltóházat vették alapul, ezzel biztosítva, hogy később a BMW más modelljeihez is könnyen párosítható legyen.

Megjelenésében csak minimálisan különbözik a 750i-től az új modell. A karosszérián elhelyezett V12-es jelzések mellett a kissé átformált hűtőmaszk, a különleges kipufogók és a 19 colos felnik lehetnek árulkodóak. Belül a rozsdamentes acél küszöbdíszek, a bőrborítású műszerfal, az alcantara bevonatú tető illetve a diófa berakás teszi egyedivé a 760i-t. A típus nemcsak normál, de Long, azaz 14 centivel nyújtott karosszériával is kapható.