Január közepén a Bécsi Luxusautó Kiállításon mutatták be elsőként a Pagani Zonda versenyváltozatát, az R-t.  Az olasz manufaktúra nem várt túl sokat és a hideg idő ellenére megkezdte az autó tesztelését. Maga a tervező, egyben cégtulajdonos Horatio Pagani tette meg az első köröket az autóval.


Bár a normál Zondáknál 40 centivel hosszabb versenyváltozat formája is szemet gyönyörködtető, ezúttal a füleknek jut az igazi élmény. A Mercedestől származó V12-es 6,0 literes versenymotor csodaszépen muzsikál. Nem hiába, 750 lóerő tombol odabenn.     

Az autó mindössze 2,7 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 350 felett van, de ez nagyban függ a váltóáttételtől.
                                    
Összesen 10 darab Zonda R gyártását tervezik, az ára 1,4 millió euró, azaz durván 390 millió forint. Az egyik Zonda R egy olasz-amerikai vevőhöz kerül, aki már eddig is rendelkezett három Pagani-modellel. Egy másikat pedig a nappalijába kért a megrendelő, abba hifi is kerül, amelyből az autó motorhangja szól, amint a Nürburgringen vagy Le Mans-ban száguld.

Monzában köröz a Pagani Zonda R:

Bemutatón a Zonda R: