410,382 km/óra. Hivatalosan ennyi a világ leggyorsabb közúti autójának végsebessége. Mióta 2007 őszén az SSC Ultimate Aero letaszította a trónról a Bugatti Veyront, számos újabb jelentkező akadt a címre, de eddig nem jártak sikerrel. Elkészült egy újabb fenevad, a Maxximus G-Force, és igazi esélyesnek tűnik, máris három rekordot tudhat magáénak.

A 0-60 mérföld/órás (96 km/ó) gyorsulást 2,134 másodperc alatt képes teljesíteni. Nincs másik rendszámos autó, amely ilyen gyors lenne, de a 0-100 mph (160 km/óra) 4,541 másodperces sprintet is csak versenyautók képesek hozni. Ám nem csak gyorsulni képes a gép, hiszen a 0-100-0 (mph) manővert 8,861 másodperc alatt futja, vagyis a fékei is kiválóak.


Ehhez a teljesítményhez pedig nem akármilyen autó szükséges!

A Maxximus G-Force két személy, Dr. David McMahan és Marlon Kirby találkozásának köszönhető. Kirby, aki akkor limuzinsofőr volt, egyszeri útjuk során elárulta a dúsgazdag McMahannak, arra készül, hogy megépítse a világ leggyorsabb autóját. Utóbbinak, aki már fiatal korában is gyorsulási versenyekre járt és saját repülőt épített, tetszett az ötlet és beszállt.

A Maxximus G-Force alapjait egy már létező sportkocsi, az Ultima GTR adta. A karosszériához nem nyúltak, de a vázat jelentősen átalakították, hogy elviselje a brutális teljesítményt. A szó itt igazán helytálló, tekintve, hogy az Ultima 720 lóerős teljesítménye a felét sem éri el az új gépének.


Abban ugyanis két turbóval is ellátták a 7,0 literes Chevrolet-motort, amely így nem kevesebb, mint 1600 lóerőt szabadít a főtengelyre. Ez az erő pedig mindössze 1225 kilóval párosul.

Egyelőre nem tudni, hogy a háromfokozatú váltóval szerelt Maxximus G-Force milyen végsebességre képes, de miután tömege hasonló, mint a csúcstartóé, teljesítménye viszont nagyobb, ellenfelének új, tovább erősített változatáé, akár gyorsabb is lehet.

Várhatóan hamarosan kiderül az igazság, tekintve, hogy az autó április 30-án Abu-Dzabiban, a Nagyfiúk Játékszerei vásáron eladósorba kerül. A 3 millió dolláros (693 millió forint) vételárért pedig illik valamit letenni az asztalra, mert a Guinness rekordot tartó SSC Aero hatodennyiért elvihető.