Ők is azonosítót kapnak

Ők is azonosítót kapnak

Az 50 köbcentiméternél kisebb motorú robogók, mopedek és segédmotoros kerékpárok az eredeti tervek szerint már január 1-től rendszámot kaptak volna, de a nehéz gazdasági körülmények miatt elhalasztották a hatósági nyilvántartásba vételt – írja a Népszabadság.

Egyesek csak újabb pénzbeszedési módszert láttak a tervezett intézkedésben, amely azonban a közlekedési rend javítását is szolgálta volna. Egyelőre marad a régi helyzet: robogóval továbbra is csak adásvételi szerződéssel és érvényes kötelező biztosítással lehet közlekedni.

A quadosok viszont már nem ússzák meg a lajstromba vételt, 2009 május 1-től már csak hatósági jelzéssel lehet forgalomba helyezni az újakat, a régiekre pedig július 1-ig kell felkerülnie a rendszámoknak. Hamarosan a műszaki vizsga menetét és a tulajdonost vagy üzembentartót terhelő költségeket is nyilvánosságra hozzák. Az intézkedéssel véget érhet vagy legalábbis csökkenhet az erdőkben, nem ritkán természetvédelmi területeken azonosíthatatlanul garázdálkodó quadosok “működése”.