Budapesten tartotta soron következő ülését a Magyar-Szlovák Infrastruktúra Vegyesbizottság. A megbeszélésen a két állam közlekedési tárcáinak államtitkárai vettek részt. A felek kölcsönösen kifejezték szándékukat, hogy szorosabbra fűzik a két ország észak-déli irányú közúti kapcsolatait.

Ennek első kézzel fogható jele, két új Ipoly híd lehet. A pösténypusztai és a ráróspusztai projektekkel kapcsolatosan mind a magyar, mind a szlovák delegáció reményét fejezte ki, hogy a kivitelezési munkálatok már az idén nyáron megindulhatnak. A két híd újjáépítésére Magyarország és Szlovákia közös pályázatot nyújtott be 2008. december 16-án az Európai Területi Együttműködési pályázatra.

A megbeszélésen szó esett Komáromot és Komarnót összekötő közúti hídról is, amelyet az országos főúthálózat részeként akarnak megvalósítani. Ehhez közös vizsgálatra és azt követően a határmetszési pont rögzítését célzó kétoldalú kormányközi megállapodásra van szükség. Az előkészítő munka időigénye 2-3 év, amelyet követően – legkorábban 2013 után – kezdődhet meg a közös beruházás.

Abban is megállapodtak, hogy kétoldalú egyezményben erősítik meg a távlati tervekben szereplő, Miskolcot Kassával összekötő gyorsforgalmi út határmetszéspontját.