Az utóbbi években többször lehetett hallani arról, hogy a Ford utódot készít az 1986-ban megszűnt Ford Caprinak. Egyre valószínűbb, hogy a cég valóban dolgozik valamilyen sportmodellen, de várhatóan, az nem egy igazi kupé lesz, sokkal inkább egy VW Sciroccóhoz hasonló, sportos ferdehátú.

Úgy tűnik, a Ford az új Renault Megane-hoz hasonlóan két eltérő koncepciójú modellt készít az új Focusból. Az ötajtós tágas, családi modellként érkezik, a 3-ajtós viszont a sportos erényeit domborítja ki. 

Az autó számos megoldása az új Fiestáéra emlékeztet majd. Az emelkedő övvonal és az erősen eső tetővonal kupéssá teszi az autót, a méretes hűtőnyílás, illetve a masszív sárvédőívek pedig erősnek láttatják.

Az ST 250 lóerős lehet

Az ST 250 lóerős lehet

Az ST 250 lóerős lehet


Sokféle motor kerül majd az új Focusba. Az alapváltozat a pletykák szerint 1,0 literes turbós lesz 90 lóerővel, de készül majd 110 lovas kivitel is, de még izgalmasabb az 1,6 l-es turbó (150 és 180 LE). A dízelek 1,6-os és 2,0 literes hengerűrtartalommal készülnek továbbra is, előbbiből az ismertek mellett lesz 130 lóerős kivitel, míg utóbbiból már 200 lóerőt préselnek ki.

Várhatóan az új modellt bevezető tanulmányt még idén ősszel, az eredeti Capri születésének negyvenedik évfordulóján kiállítják, majd a sorozatgyártású autó 2010 végén kerülhet a piacra.