Kiegészül a Peugeot kínálata, ezentúl a Partner személyautó változata nemcsak öt-, de hétszemélyes utastérrel is rendelhető. Ez az új verzió kifejezetten családok számára lehet jó választás. A jármű jól variálható, miután hét egyedi ülése közül a hátsó öt mindegyike lehajtható, illetve kivehető. Az utasteret tehát pillanatnyi szállítási igények szerint rendezheti be az ember.

Nem csupán betettek két pluszülést a csomagtartóba, de különös figyelmet szenteltek a harmadik sor üléspozíciójának. Annak érdekében, hogy ott is elegendő legyen a lábtér, a második sorban elhelyezett üléseket 90 milliméterrel előretolták és 42-vel megemelték az ötüléses kivitelhez képest. A harmadik sorba a második sor szélső üléseinek előrehajtásával lehet bejutni. A hétüléses modellekben a rugókat és a lengéscsillapítókat a nagyobb terheléshez illesztették.

2-3-2 az ülések elrnedezése

2-3-2 az ülések elrnedezése

2-3-2 az ülések elrnedezése


Hét ülés esetén a csomagtér 100 liternyi a kalaptartó alatt, ami lehajtott harmadik sori ülésekkel 470 literre nő, illetve 650-re, ha kiveszik az üléseket. Hátul a padlóban három tárolórekeszt alakítottak ki, amelyek egyikében el lehet helyezni az összehajtható kalaptartót.

A hétszemélyes kialakítás felára nem sok, 240 ezer forint, és ezért első oldallégzsákok is járnak, de kis szépséghiba, hogy csak a Prémium felszereltséghez rendelhető.

Háromféle motorral választható hétszemélyes Partner, 110 lovas, 1,6-os benzinessel, illetve 90 vagy 110 lóerős, szintén ezerhatos dízellel. Természetesen a benzines 7 üléses a legolcsóbb, 4 millió 595 ezer forintba kerül. Dízelmotorral legalább 300 ezerrel többet kell fizetni.