Február végén egy hétre leáll a termeléssel az Audi Hungaria Motor Kft, követve az anyavállalat németországi telephelyein szintén ekkorra időzített gyártási szünetet. Az ok egyszerű: a hazai vállalat fő profilja a motorgyártás, ha nem készülnek autók, akkor nincs mibe motort szállítani.

Ugyanakkor az Audi Hungaria szerint az idei, hosszabb időtartamú leállás összefüggésben van a Győrött készülő autók szezonalitásával is, a három típus közül kettő [TT Roadster, A3 Cabriolet] ugyanis nyitott, s ez a típus a tavaszi-nyári időszakban kapós.

Több mint 1,8 millió motor készült

Több mint 1,8 millió motor készült


Nem ez az első leállás a gyárban az idei szezonban, hiszen december közepétől, motortípustól függően 2-4 hétre szünetelt a termelés. Bár az utóbbi időszakban többször felvetődött a sajtóban, hogy leépítés várható az üzemben, továbbra sem terveznek ilyet. Jelenleg 5800-an dolgoznak az Audi Hungariánál.  

2008-ban több mint 1,9 millió motor készült Győrben, tartva az egy évvel korábbi szintet. Az autógyártás viszont 5,9 százalékkal bővült, összesen 60 359 személyautót szereltek össze.