Helybenhagyta a Fővárosi Bíróság a Gazdasági Versenyhivatal [GVH] a kartellező biztosítókra még 2006-ban kiszabott 6,8 milliárd forintos büntetését. Az elsőfokú ítélet szerint az Allianz Hungáriának 5,3 milliárd, a Generali-Providenciának 1,046 milliárd, a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) 361 millió forint bírságot kellett fizetnie.

Ezen cégek mellett “kisebb” büntetéssel megúszta a Magyar Peugeot Márkakereskedők Biztosítási Alkusz Kft. [13,6 millió forint], a Magyar Opel-kereskedők Bróker Kft. [45 millió], a Porsche Biztosítási Alkusz Kft. [30,7 millió].

Az ítélet szerint az Allianz, a Generali és a GÉMOSZ 2000 és 2005 között jogellenesen korlátozta a piaci versenyt azzal, hogy egymás között megállapodtak a javítói óradíjakról. Ezzel korlátozták más biztosítók belépését erre a piacra, illetve befolyásolták az alkuszi tevékenységet.

A versenyhivatal eddigi második legnagyobb büntetését jelentő határozatot a Porsche-alkuszon kívül minden érintett megtámadta a bíróságon. A legnagyobb bírságát még 2004-ben szabta ki a GVH, akkor az autópálya-kartell tagjai hétmilliárdos díjjal sújtotta.